[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de jurnaliști au fost pentru o zi asistenți sociali
9 Mai

Cîțiva reprezentanți ai mass-media au fost instruiți în domeniul asistenței sociale, timp de o zi. Astfel, funcționarii din cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au familiarizat participanții la seminar cu Programul de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului, cu sistemul integrat de servicii sociale, precum și sistemul de prestații sociale adresate familiilor cu copii, transmite Curentul.md.

Oleg Barcari, şef-adjunct al Direcţiei politici de asistență socială a informat jurnaliștii cu criteriile de eligibilitate a familiilor, procedura de depunere a cererilor de ajutor social, evaluarea venitului global al familiei, etc.

Un alt subiect abordat a fost sistemul de prestații sociale adresate familiilor cu copii și copiilor în situație de risc. Viorica Dumbrăveanu, șeful Direcției protecția familiei și drepturilor copiilor a facut o retrospectivă a acestora și s-a referit la perspectivele sistemului.

La finele sesiunii de instruire, participanții au fost salutați de ministrul Muncii, Protecţiei Sociale si Familiei, Valentina Buliga care a menționat importanța mass-mediei în informarea corectă și obiectivă a populației cu politicile sociale existente în țara noastră. Totodată, fiecare jurnalist a primit Certificat de participare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților