[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un funcţionar împreună cu fiul său, reţinuți în flagrant pentru fapte de corupţie
21 Noiembrie

Şeful adjunct al Direcţiei raionale Edineţ pentru siguranţa alimentelor a fost reţinut în flagrant în seara zilei de 20 noiembrie curent, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în momentul primirii de la un agent economic a mijloacelor  băneşti pentru eliberarea certificatelor fitosanitare necesare pentru exportul de fructe, transmite CURENTUL.

Acţiunile funcţionarului au fost documentate mai multe luni în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul coruperii pasive, fiind fixate mai multe cazuri de estorcare şi primire de către acesta a mijloacelor băneşti pentru eliberarea certificatelor fitosanitare. Certificatele în cauză sînt obligatorii pentru perfectarea operaţiunilor de export a producţiei alimentare, în cazul concret fiind vorba de exportul de mere din RM.

La fel, s-a stabilit că funcţionarul acţiona în complicitate cu fiul său, la moment ambii fiind deţinuţi în izolatorul CNA.

În rezultatul percheziţiilor efectuate la domiciliul suspectului, au fost depistate sume considerabile de mijloace băneşti, inclusiv în valută străină.

Funcționarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților