[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un antreprenor din capitală, bănuit de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari
27 Ianuarie
foto: 24-ore.ro

Avea venituri de milioane, dar nu plătea impozite. Este vorba de agentul economic Î.M. „Accent Electronic”, în prezent bănuit de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, transmite CURENTUL.md. 

În urma controlului fiscal la agentul economic respectiv, a fost stabilită lipsă de marfă (calculatoare şi echipament periferic) în sumă de 20 648 905,5 lei. Potrivit inspectorilor fiscali, agentul economic nominalizat ar fi realizat marfa respectivă fără a reflecta veniturile din aceste vânzări în evidența contabilă în modul cuvenit. 

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada 16.01.2014 – 24.01.2014, s-au făcut încercări de a-i corupe financiar pe inspectorii fiscali care au fost detaşaţi, de către conducerea SFS, să efectueze respectivul control fiscal.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat face apel repetat către contribuabili să întreprindă acţiuni de conformare fiscală voluntară, autoritatea fiscală naţională  dispunând de pârghiile şi instrumentele necesare şi de susţinerea altor structuri de profil ale statului  pentru a contracara cazurile de evaziune fiscală.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților