[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un agent economic ce gestiona trei magazine alimentare din Durlești a fost sancționat
1 August

Ofiţerii de investigaţii a fraudelor economice ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun acord cu reprezentanţii Inspectoratului Fiscal de Stat au descins verificări de specialitate la trei magazine alimentare din or. Durleşti. Verificările au fost făcute în temeiul mai multor plîngeri parvenite de la oameni, privind activitatea agentului economic ce gestionează aceste magazine, transmite Curentul.md

Potrivit petiţionarilor, angajaţii magazinelor manifestă un comportament neadecvat faţă de consumatori precum şi, nu eliberează bonuri de casă în urma vînzărilor, astfel inspectorii fiscali au efectuat cumpărături de control în baza unor investigații de specialitate.

Acțiunile de documentare şi verificare a actelor contabile sau a autorizaţiilor de funcţionare, au fost împiedicate de către o vînzătoare care a refuzat categoric de a se conforma cerinţelor legale a poliţiştilor şi inspectorilor fiscali, de a prezenta toate actele necesare spre control, manifestînd un comportament agresiv şi neadecvat situaţiei.

În context, persoana a fost escortată la inspectoratul de poliție teritorial în vederea identificării ei, fiindu-i întocmit un proces verbal, cu  aplicarea amenzii în mărime de 500 lei.

Totodată inspectorii fiscali au întocmit cîte un proces-verbal cu aplicarea amenzilor în mărime de 30 000 lei, iar factorii de decizie din cadrul Primăriei mun. Chişinău au anulat autorizaţiile de funcţionare la toate trei magazine.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților