[ X ]
[ X ]
[ X ]
ULTIMA ORĂ!!! Proteste în masă ale sindicaliștilor din ramura educației!!!
14 Martie

Consiliul General al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei (SEȘ) a decis în cadrul ședinței din 13 martie curent, declanşarea acţiunilor de protest în masă, cu participarea membrilor SEȘ, în perioada 7-11 aprilie curent, unde vor cere majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, transmite CURENTUL.

Pe lângă solicitarea de majorare a salariului, participanții la acțiunile de protest vor cere:  stabilirea cuantumului salariului pentru categoria I a Reţelei tarifare unice în mărime egală minimului de existenţă; majorarea sporului la salariu pentru deţinătorii gradelor ştiinţifice „doctor în ştiinţe” – 1000 lei  şi „doctor habilitat” – 1500 lei; majorarea cuantumului burselor de studii pentru toate categoriile tineretului studios, începând cu 01 ianuarie2014; adoptarea Hotărîrii Guvernului privind acordarea facilităţilor sociale tinerilor specialişti, plasaţi în câmpul muncii în instituţiile de învăţământ conform repartizării Ministerului Educaţiei.

Astfel, membrii SEȘ vor picheta Guvernul Republicii Moldova în perioada de la 7 până la 10 aprilie curent, zilnic, în intervalul orelor 10.00 – 12.00. Apoi, la 11 aprilie, va fi organizat  un miting de protest în  Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu începere de la ora 11.00.

În caz de nesoluţionare a revendicărilor înaintate, Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei îşi rezervă dreptul de a declanşa grevă la nivel de ramură. Greva se va desfăşura la locul de muncă permanent al salariaţilor.

CURENTUL precizează că Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei întruneşte circa 123 mii membri de sindicat, angajaţi şi studenţi din ramură.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților