[ X ]
[ X ]
Trei licee din țară vor beneficia de asistență din partea Germaniei pentru studierea aprofundată a limbii germane
18 Iunie
foto: zumzi.md

Trei licee din țară vor beneficia de asistență pentru studierea aprofundată a limbii germane. În acest sens, viceministrul Educației, Igor Grosu și Ambasadorul Germaniei la Chișinău, E.S. Matias Mayer, au semnat astăzi, o declarație comună de intenție privind promovarea școlilor PASCH în RM, transmite Curentul.md.

Pentru desfășurarea programului, liceele ”Nicolae Gogol” din Bălți, ”Mihail Kogălniceanu” și ”Titu Maiorescu” din capitală,  vor beneficia de suport didactic, echipament tehnic și cursuri de formare continuă pentru cadrele didactice.

Totodată, partea germană va delega în aceste instituții profesori care sînt vorbitori nativi de limbă germană. La absolvire, elevii din școlile respective vor putea obține o diplomă care certifică cunoașterea limbii germane – DSD, document care le va facilita accesul la studii în universitățile germane.

Viceministrul Educației, Igor Grosu, a mulțumit părții germane pentru sprijinul acordat sistemului educațional din Republica Moldova și și-a exprimat încrederea că numărul școlilor din țară în care se va studia limba germană va crește.

Elena Mocreac 

Inapoi la arhiva noutaților