[ X ]
[ X ]
[ X ]
Traficanţi de droguri din Franţa, reţinuţi la Chişinău
7 Mai

În decursul lunilor februarie – mai 2014, angajații Direcției investigații speciale a Poliției de Frontieră în comun cu ofițerii Procuraturii din municipiul Chișinău au desfășurat acțiuni de documentare în vederea identificării unor persoane implicate în introducerea prin contrabandă a unor substanțe psihotrope în proporții mari, cît și distribuirea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Curentul.md.

Pentru elucidarea liderilor, precum și pentru stabilirea itinerarelor de contrabandă și locurilor de depozitare a drogurilor, polițiștii de frontieră au întreprins măsuri de urmărire vizuală, interceptare a convorbirilor, achiziții de control, inclusiv utilizarea ofițerilor de investigație sub acoperire, astfel au fost identificate 6 persoane cu vîrste cuprinse între 24 și 38 de ani, toți fiind cu antecedente penale, implicit și pentru trafic de droguri.

Liderul grupării a fost reținut în flagrant pe teritoriul municipiului Chișinău, iar din circuitul ilicit au fost ridicate aproximativ 100 de comprimate și alte obiecte utilizate de figuranți în activitatea infracțională.

Substanțele psihotrope  erau transportate cu autocarul ce transporta călători pe ruta Chișinău – Paris – Chișinău și erau introduse prin punctul de trecere Leușeni – Albița, prin ascunderea lor în locuri special amenajate.

S-a constatat că un comprimat pe piața neagră din Paris era procurat de către liderul grupării la preț de 7 euro/bucata, iar către consumatorul final prețul ajundea la 45 euro/bucata.

În cazul eventualei distribuiri a drogurilor, infractorii urmau să primească un venit de circa 80.000 lei RM.

Toate persoanele documentate se află în stare de arest, iar în cazul demonstrării vinovăţiei acestora riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților