[ X ]
[ X ]
Tot mai mulți tineri din Moldova aleg să își facă studiile la universitățile și colegiile din SUA
21 Noiembrie

Conform raportului privitor la schimburile educaționale internaționale pentru 2014, publicat de Institutul pentru Educație Internațională și Biroul pentru educație și cultură al Departamentul de Stat al SUA, numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut considerabil, transmite CURENTUL.

SUA găzduiește cei mai mulți din numărul mondial total de 4,5 milioane de studenți internaționali, cu o cifră dublă față de Marea Britanie care este a doua.

Raportul a fost făcut public cu ocazia aniversării a 15-cea a Săptămâni Educaționale Internaționale, arată că numărul studenților internaționali la universitățile și colegiile din SUA a crescut cu 8% și a atins cifra de 886 052 studenți în anul academic 2013-14.

În 2013-14 numărul studenților din Moldova care au fost înscriși la universități în SUA a fost de 328, iar tot mai mulți dintre ei aleg să facă studii post universitare. În 2013-14, 37% de moldoveni care studiază în SUA sunt înrolați în universități, cifră ce a crescut considerabil față de 28% cu cinci ani în urmă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților