[ X ]
[ X ]
[ X ]
Top – 3 cele mai multe traversări prin E-Gate-ul de la Aeroport în 2013
5 Februarie
foto: registru.md

În anul 2013, prin poarta electronică de la Aeroportul din Chișinău au fost efectuate 3133 de controale a deținătorilor de pașapoarte biometrice, potrivit informațiilor Poliției de Frontieră, solicitate de CURENTUL.

Cel mai mare număr de treceri prin sistemul de control automatizat înregistrat este 13. Alți doi cetățeni au trecut de cîte 10 ori fiecare, iar un alt cetățean de 9 ori.

În anul 2014, prin E-gate  au trecut deja 781 persoane. Iar, în total, din aprilie 2012 și pînă la 4 februarie curent, de poarta electronică s-au folosit 8875 de moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice.

CURENTUL precizează: Aplicarea sistemului automatizat al controlului de frontieră „e-GATE” în Republica Moldova deschide noi perspective pentru cetăţenii moldoveni, ținînd cont de aspirațiile țării de a se integra în Uniunea Europeană. Această metodă și tehnologie a biometriei a fost preluată din practica europeană, fiind utilizată în unele din cele mai mari aeroporturi internaționale cum ar fi: Londra, Paris, Praga, Amsterdam, Frankfurt.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților