[ X ]
[ X ]
Ți se sustrag bunuri din automobil? Vezi aici recomandările poliției!
21 August

Unitatea de transport lăsată fără supraveghere prezintă un interes sporit pentru infractori, care, cu uşurinţă sustrag bunurile lăsate în autovehicul, cît şi accesorii precum anvelope și oglinzi. În acest sens, Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) organizează  mai multe activităţi de informare și sensibilizare a opiniei publice privind prevenirea furturilor de automobile şi sustragere de accesorii, transmite CURENTUL.

În perioada 22-31 august curent, ofiţerii de sector şi angajaţii Inspectoratului Național de Patrulare din cadrul raioanelor Făleşti, Călăraşi, Criuleni, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Ungheni, Cahul, Leova, Comrat și municipiul Bălţi, vor distribui pliante informative proprietarilor de transport și locuitorilor  localităților nominalizate în curţile blocurilor locative, piețe, adiacentul centrelor comerciale, precum și în locurile de concentrare a unui număr impunător de automobile parcate și lăsate fără supraveghere.

În context, poliția vine cu cîteva recomandări privind protecţia propriului autoturism.  Astfel, conducătorii auto ar trebui să doteze automobilul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori, ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa, să parcheze autoturismul pe timpul nopţii numai în locurile iluminate şi vizibile, să verifice înainte de a pleca, dacă sistemul de închidere al portbagajului este asigurat corespunzător, să inscripționeze numărul de înmatriculare al automobilului pe obiecte uşor demontabile, precum oglinzi, baterii, capace, care oferă posibilitatea identificării şi recuperării bunului sustras.

Totodată, șoferii trebuie să evite efectuarea reparaţiilor automobilului în atelierele neautorizate, să nu lase genţi, borsete, notebook-uri, accesorii ale aparatajului radio sau video, telefoanelor mobile, în automobil.

În aceeași ordine de idei, oamenii legii amintesc că, în cazul în care totuși ați devenit victima infractorilor, nu intraţi în panică și anunțați de urgenţă poliţia la numărul de telefon 902 şi nu pătrundeţi în cîmpul infracţional, pentru a nu şterge probele lăsate de infractor.

În momentul sosirii poliției la fața locului, încercați să oferiți cît mai multe amănunte despre persoanele suspecte care s-au aflat prin preajmă sau care aveau informaţii despre locul în care se aflau bunurile de valoare.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților