[ X ]
[ X ]
[ X ]
Telefoane, copiuțe și alte fraude la examenul de BAC desfășurat astăzi
6 Iunie
foto:monitorulcj.ro

Agenția de Evaluare și Examene (AEE) a susținut un briefing de presă în cadrul căruia a informat  despre procesul de desfășurare a examenului la ”Limba de instruire”, desfășurat astăzi, 6 iunie curent, transmite Curentul.md

Topală Anatolie, directorul Agenţiei de Evaluare şi Examene din subordinea Ministerului Educației, a informat că au participat la examen 27604 candidați, iar nivelul de fraudare a examenelor a fost mai mic decît în anii precedenți.

Astfel, au fost înregistrate doar 19 cazuri de fraudă a examenului. Au fost depistați elevi care aveau asupra lor telefoane mobile, precum și informații în scris de pe care intenționau să copie.

Directorul Agenției a ținut să amintească despre faptul că Ministerul Educației condamnă apariția pe rețelele de socializare a unor subiecte și a subliniat că se depun eforturi în vederea evitării acestor cazuri, precum și sancționării persoanelor vinovate.

Sursa a mai adăugat că instituția responsabilă de organizarea BACALAUREATULUI asigură secretul testelor pînă în ziua examenelor, însă după aceasta este mai greu, deoarece mai multe persoane au acces la acestea, imediat ce plicurile sunt deschise.

 Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților