[ X ]
[ X ]
Tabăra de vară DOR s-a lansat. Vezi ce program vor avea cei 101 copii din diaspora!
22 August

Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) a lansat a doua ediție a taberei de vară DOR, destinată copiilor din diasporă. În acest sens, 101 copii din 13 țări, inclusiv Republica Moldova, vor cunoaște țara lor de origine prin diverse ateliere de învățare, exerciții, întîlniri cu personalități din Moldova, precum și vizite la fața locului, transmite CURENTUL.

Cu scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți, cu țara lor de baștină, Republica Moldova, în cadrul taberei vor fi organizate diverse ateliere de învățare despre bucătăria tradițională, meșteșugărit, instrumente naționale, dar și despre istorie, muzica populară si limba română.

Participanții vor fi instruiți de formatori din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Creativă din Chișinău. De asemenea, scriitorul Spiridon Vangheli va participa la o întîlnire de discuții cu participanții taberei.

Totodată, în ziua de luni, 25 august, Prim-ministrul Iurie Leancă va desfășura o vizită la tabăra DOR, în cadrul căreia va fi organizată și o sesiune de discuții cu copiii.

Tabăra DOR va organiza vizite și în teritoriul țării. Copiii vor merge la complexul etno-cultural Vatra, unde vor fi organizate ateliere de meșteșugărit și de gătit, iar pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, va fi organizat un city-quest în orașul Chișinău, unde participații vor desfășura și un flashmob tematic.

Participanții la DOR 2014 au fost selectați în baza unor proiecte de promovare a Republicii Moldova, pe care copiii le-au pregătit și implementat în țările în care locuiesc. Proiectele pregătite de copii au inclus: recitaluri de poezii și cîntece, filmulețe, fotografii, desene, eseuri. În total, au fost depuse 118 dosare de participare.

Tabăra DOR este găzduită de complexul turistic din localitatea Costești și copii veniți din Italia, Portugalia, Grecia, România, Irlanda, Kazahstan, Canada, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Irlanda, Republica Moldova și Franța se vor bucura de program pînă pe 27 august.

Programul DOR – Diasporă. Origini. Reveniri – este o inițiativă a Guvernului. Se desfășoară sub înaltul patronaj al Prim-ministrului Iurie Leancă și este pusă în practică de BRD începînd cu anul 2013.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților