[ X ]
[ X ]
[ X ]
SUA a donat Armatei Naţionale echipament în valoare de 210 mii de dolari, destinat serviciului geniu şi medical
17 Iunie

Comandamentul European al Statelor Unite ale Americii a oferit Armatei Naţionale un lot de echipament şi tehnică de calcul, destinat serviciului geniu şi serviciului medical al Armatei Naţionale. Donaţia a fost făcută astăzi în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Batalionul de Geniu „Codru” din Negreşti, transmite Curentul.md.

Proiectul de asistenţă umanitară, are ca scop dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale în domeniul geniu şi cel medical. „Programul de Acţiune Umanitară de Deminare implementat de către Comandamentul European, demarat în noiembrie 2013, a oferit geniştilor un training valoros şi echipament de ultimă generaţie. Cu certitudine, acesta va spori nivelul de siguranță a cetățenilor Republicii Moldova, astfel prevenind diverse incidente cauzate de munițiile neexplodate”, a declarat oficialul american, Kara McDonald .

Setul de tehnică şi utilaj special, în valoare de 210 mii de dolari SUA, a fost donat în cadrul proiectului de asistenţă umanitară „Humanitarian Main Action” (HMA) şi este destinat pentru instruirea geniştilor şi medicilor Armatei Naţionale. Echipamentul include detectoare de mine, aparataj de testare a capselor detonante, echipament de protecţie personală pentru genişti, echipamente medicale (manechine, truse şi instrumente medicale, diverse materiale didactice), laptopuri, imprimante, videoproiectoare, table de clasă etc.

Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a mulţumit oficialilor americani pentru asistenţa oferită, specificînd că aceasta reprezintă un suport important pentru Armata Naţională.

Elena Mocreac

image-01 image-02 image-04 image-06

Inapoi la arhiva noutaților