[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicatele sunt îngrijorate de situația din ramura educației
1 Aprilie

Conducerea Sindicatului Angajaţilor din Învățământ şi Educaţie „VIITORUL” la o întrevedere de lucru cu Maia Sandu, ministrul Educației, în cadrul căreia au fost abordate principalele probleme cu care se confruntă salariații din această ramură, transmite Curentul.md.

Sindicaliștii s-au referit la necesitatea majorării salariilor în ramură, acordarea unei mai bune asistențe pentru tinerii specialiști și operarea unor reforme care vor contribui la dezvoltarea sistemului educațional, în concordanță cu standardele europene.

“Majorarea salariilor de bază a salariaţilor din sistem reprezintă o necesitate generată de situaţia social-economică a salariaţilor, care în permanenţă simt diminuarea puterii de cumpărare a salariului şi creşterea continuă a preţurilor la produsele alimentare, mărfurile industriale, servicii, medicamente”, a precizat Mihail Laşcu, preşedintele Sindicatului Angajaţilor din Învățământ şi Educaţie „VIITORUL”.

Maia Sandu, ministrul Educației, a informat sindicaliștii despre faptul că autoritățile examinează posibilitatea majorării salariilor profesorilor și că în acest an vor fi operate anumite schimbări în acest sens.

“Vrem să identificăm oportunități salariale pentru a majora salariul lunar pentru cadrele didactice pînă la nivelul salariului mediu prognozat pe economie pentru anul 2014”, a spus Sandu.

Referindu-se la problemele cu care se confruntă tinerii specialiști, ministrul Educației a informat sindicaliștii că din cei circa 3000 de studenți care absolvesc anual instituțiile pedagogice, doar circa 400 din aceștia merg să lucreze în școli.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților