[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicatele sunt împotriva scumpirii poliței de asigurare medicală pentru anul 2015
31 Octombrie

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este categoric împotrivă majorării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în formă de contribuție procentuală la salariu și alte recompense, de la 8% la 9% pentru patroni și salariați, precum și pentru persoanele neangajate, transmite CURENTUL.

Sindicatele solicită aducerea proiectului de Lege a fondurilor asigurării obligatorie de asistență medicală pentru anul 2015 în concordanță cu legislația în vigoare.

La fel, CNSM consideră că statul, fiind asigurător pentru un şir de categorii de populaţie, trebuie să-şi exercite această funcţie în măsură deplină şi să stabilească cuantumul sumei pentru o persoană asigurată în mărime egală cu costul poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculate conform Programului Unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, dar nu în procente din suma cheltuielilor planificate în bugetul de stat.

CNSM a expus detaliat poziția referitor la proiect și a prezentat prin multiple argumente motivul avizării negative a proiectului Legii fondurilor asigurării obligatorie de asistență medicală pentru anul 2015.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților