[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicatele şi Patronatele din Moldova au ajuns la un consens. Află ce au negociat!
8 Februarie
foto: massrealestatelawblog.com

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și Confederația Națională a Patronatelor din Moldova (CNPM), în urma unor runde de negocieri, au ajuns la consens în privinţa stabilirii cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real în anul 2014, transmite CURENTUL.

Astfel, părțile au convenit ca în acest an la stabilirea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, să fie luate în calcul rata inflației și rata de creștere a productivității inclusiv din anul 2010, de care în anii precedenți nu s-a ținut cont.

”Urmează să avem o întrevedere cu reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei pentru a stabili suma noului cuantum și data majorării cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real”, a subliniat Oleg Budza, președintele CNSM.

La rândul său, Leonid Cerescu, președintele CNPM, a solicitat reprezentanților sindicatelor să fie stabilită doar o dată concretă pentru modificare, nu de două ori pe an, pentru a nu complica activitatea agenților economici.

Părțile au stabilit că săptămâna viitoare vor avea o întrevedere comună cu  reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților