[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicatele pledează pentru implementarea conceptului de medicină ocupațională
16 Mai
foto: sindicate.md

Implementarea unui sistem de supraveghere și asigurare a sănătății salariaților la locul de muncă va contribui la îmbunătățirea situației de la întreprinderi. Astfel, Ministerul Sănătății se referă la implementarea cerințelor Convenției 161 privind serviciile de sănătate ocupațională a Organizației Internaționale a Muncii, transmite Curentul.md.

Convenția 161 privind serviciile de sănătate ocupațională a Organizației Internaționale a Muncii recomandă organizarea serviciilor de sănătate la locul de muncă pentru angajați, în scopul protejării lor de boli și de prejudiciile ce rezultă din condițiile neconforme de muncă.

„Este o inițiativă binevenită. Statisticile oficiale arată că numărul de îmbolnăviri profesionale este în scădere, pe cînd situația reală de la întreprinderi oferă dovezi în sprijinul afirmației că tabloul e invers”, este de părere șeful IMS, Andrei Adam.

În vederea implementării Convenției 161, Ministerul Sănătății a decis să promoveze această inițiativă, care pornește de la ratificarea Convenției 161, la nivel legislativ. În prezent, documentul se află la etapa finală de elaborare. Menționăm că anterior, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a prezentat o serie de propuneri în vederea perfecționării inițiativei date.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților