[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicaliștii vin cu soluții privind pericolul muncii la negru și salariilor în plic
5 Iunie
foto: cugetliber.ro

Propunerile privind modificare și completarea Planului de acțiuni privind minimizarea practicii de achitare a salariilor ”în plic” și ”muncii la negru” au fost analizate  de către membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), transmite Curentul.md.

Membrii Comitetului Confederal au propus crearea unei Linii telefonice pentru raportarea impunerii plății salariilor ”în plic” și ”muncii la negru” din partea angajatorilor, linii confidențiale pentru a ajuta persoanele să-și legalizeze activitatea.

”O propunere ar fi de a conveni cu operatorii de telefonie mobilă din țară să transmită sms-uri pentru toți clienții cu avertismentul despre pericolul ”muncii la negru” și salariilor ”în plic””, a propus Victor Talmaci, președintele Federației Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcții ”Sindicons”.

O altă modificare a Planului de acțiuni ar fi introducerea mecanismului de evidență individuală a contribuțiilor în sistemul de asigurări obligatorii de asistență medicală. De asemenea, introducerea stimulentelor fiscale pentru întreprinderile care achită salarii mai mari decât cele medii stabilite pe ramură.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților