[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicaliștii: Timp de un an am reușit să majorăm cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real
6 Iunie

În ajunul marcării Zilei Sindicalistului, activişti şi membri de sindicat din RM s-au întrunit  în cadrul Adunării activului sindical al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor (CNSM) pentru a discuta despre situația social-economică din țară. La eveniment a fost prezent și prim-ministrul, Iurie Leancă, transmite Curentul.md

”În instituțiile unde activează structurile sindicale nu se achită salariile ”în plic” și sunt respectate drepturile angajaților. Pe parcursul unui an am reușit să majorăm cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real, începînd cu 1 mai curent, de la 1400 de lei la 1650 de lei. La insistența sindicatelor, s-a majorat salariul tarifar pentru categoria I de salarizare a personalului din sfera bugetară, de la 800 de lei la 900 de lei”, a accentuat Oleg Budza, preşedintele CNSM.

La rîndul său, Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova, a felicitat sindicaliștii prezenți în sală cu acest prilej și a precizat că Guvernul împreună cu CNSM au un obiectiv comun – modernizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai a societății noastre.

”Avem cu sindicatele un dialog direct, deschis și orientat spre un rezultat concret. Mergem pe aceeași cale – să ajungem la standarde europene în țara noastră și anume prin majorarea salariilor, pensiilor, pentru a crea o viață mai bună cetățenilor noștri”, a evidențiat premierul.

Amintim că, Ziua Sindicalistului este marcată deja al șaptelea an consecutiv, la data de 7 iunie.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților