[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicaliștii au dat startul pregătirilor pentru odihna estivală a copiilor
7 Mai

Taberele de odihnă, care se află în patrimoniul sindical, sunt în toiul pregătirilor pentru noul sezon estival. Solicitările pentru foile în taberele de odihnă ce aparțin Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) cresc în fiecare an, motivul fiind condițiile net-superioare create datorită investițiilor, transmite Curentul.md.

Statul alocă anual din bugetul de stat peste 20 milioane de lei pentru organizarea odihnei copiilor în tabere, în special pentru cei din familii vulnerabile.

Mihail Hîncu, vicepreședintele CNSM, afirmă că în Republica Moldova activează circa 40 tabere de odihnă, dintre care CNSM în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) selectează cele mai bune și acordă suport financiar. „Condițiile în tabere sunt din cele mai bune, copii stau câte 2 în odaie, au posibilitate de antrenament sportiv, sunt implicați în diferite masuri distractiv-educative. Din acest motiv sunt multe solicitări din partea părinților de a trimite copii la odihnă anume în taberele care aparțin sindicatelor”,  a spus Mihail Hîncu.

Anul trecut la taberele de odihnă  care se află în patrimoniul sindical s-au odihnit 8453 de copii, cu 1536 copii mai mult, decât în 2012. Majoritatea acestora au primit bilete de odihnă prin intermediul MMPSF , 5955 copii. Restul au ajuns la tabere, fiind asigurați cu foi de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport 1704 copii.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților