[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicalistele condamnă declaraţiile lui Buliga. „Trebuie de luat măsuri urgente”
12 Martie

Sindicalistele condamnă declarațiile Valentinei Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și consideră că argumentele aduse sunt aberații, iar în bugetul de stat sunt suficienți bani pentru majorarea indemnizațiilor la naşterea şi îngrijirea copiilor, transmite Curentul.md.

Daria Bostan, președintele Consiliul de Femei din cadrul Federației ”AGROINDSIND”, susține că noua metodă de calcul a indemnizațiilor este o înjosire a femeilor, care nu vor mai vrea să nască copii. Dacă autoritățile ar reduce munca la negru, în buget ar fi bani suficienți pentru totul necesar de a naște și a crește copii sănătoși.

”Pentru majorarea salariilor la judecători și premii pentru deputați se găsesc bani din buget, însă pentru majorarea indemnizațiilor la nașterea și îngrijirea copiilor, autoritățile afirmă că statul nu dispune de resurse financiare suficiente. Trebuie de luat măsuri urgente în această privință”, a argumentat Bostan.

Amintim, că în cadrul unei întrevederi, Buliga a declarat că nu există bani suficienți în buget pentru a rămâne la actuala formulă de calcul.

Sindicalistele au anunțat, că vor da startul unei noi Campanii naționale ”Femeia și copilul – viitorul țării”, în cadrul căreia vor organiza diferite acțiuni, flash-mob/uri, marșuri, până la obținerea rezultatului dorit.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților