[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Vamal asigură eliberarea Certificatelor de origine preferențiale conform Acordului de Asociere cu UE
22 Septembrie

Pe 19 septembrie 2014, Guvernul a aprobat hotărîrea  nr.761 „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la completarea, autentificarea, eliberarea şi controlul ulterior al certificatelor de origine preferenţială a mărfurilor”, transmite CURENTUL.

Prin această Hotărîre Guvernul a aprobat modul de completare, autentificare, eliberare şi control ulterior al certificatelor de circulaţie a mărfurilor EUR.1, pentru mărfurile exportate în Uniunea Europeană, în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Pînă la 31 decembrie 2015 agenţii economici, exportatori din Republica Moldova vor putea exporta în Uniunea Europeană mărfuri originare, atît în cadrul Acordului de Asociere cu UE cît şi în cadrul Preferinţelor Comerciale Autonome (ATP).

Procedura privind eliberarea certificatelor de origine preferențiale a fost elaborată în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere și în corelare cu standardele europene, iar asistența în implementarea sistemului de certificare a originii a fost acordată de experții EUBAM.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților