[ X ]
[ X ]
[ X ]
Şase tinere recrutate şi impuse să se prostitueze în Moscova. Vinovații au fost condamnați
1 August

Un bărbat și complicea acestuia au fost condamnați pentru comiterea traficului de ființe umane, traficului de copii și îndemnarea la practicarea prostituției, transmite Curentul.md

Acum doi ani, procurorii au constatat că, în intervalul anilor 2010-2011 inculpaţii au recrutat şi transportat 6 tinere din Republica Moldova, pe care le-au impus să se prostitueze pe străzile din or.Moscova, Federaţia Rusă. Inculpaţii identificau victimele din familii social-vulnerabile şi le promiteau salarii de 800 dolari lunar dacă vor accepta să muncească în calitate de chelneriţe în capitala Rusiei.

Prin înșelăciune și abuz de vulnerabilitate, cele șase tinere, ajunse la destinație,  erau scoase în stradă şi impuse să se prostitueze prin cartierele moscovite. Potrivit procurorilor, una dintre victimele racolate de inculpaţi era minoră (17 ani) şi era însărcinată în luna a treia, cînd a fost impusă să practice prostituţia timp de jumătate de an, deservind cîte 10 clienţi pe noapte. Celelalte victime ale traficanţilor erau originare din raioanele de Nord ale ţării, avînd vîrstele cuprinse între 28 şi 30 de ani. Pentru fiecare client deservit, fetele erau remunerate cu cîte 100 dolari, iar o parte a sumei o achitau traficanţilor.

Inculpaţii au fost reţinuţi în februarie 2011, cînd erau pe punctul de a trafica alte două tinere din Bălţi pentru a le impune să se prostitueze în Federaţia Rusă.

Recent, pentru cele incriminate de procurori, inculpatul, în vîrstă de 30 de ani, locuitor al mun.Bălţi a fost condamnat la 11 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, iar cea care i-a fost complice (28 de ani, originară din Făleşti) a fost condamnată la 7 ani de detenţie.

Procuratura mun.Bălţi a considerat pedeapsa aplicată inculpaţilor ca fiind prea blîndă şi a contestat sentinţa în instanţa ierarhic superioară, solicitînd condamnarea celor doi la 15 şi, respectiv, 10 ani de detenţie.

Statisticile Procuraturii Generale arată, că în primele 6 luni ale acestui an, în republică au fost înregistrate 109 de infracţiuni din categoria traficului de persoane, faţă de 85 de infracţiuni în perioada analogică a anului trecut.

Diana Cebotari

 

Inapoi la arhiva noutaților