[ X ]
[ X ]
[ X ]
Şapte moldoveni au fost condamnați la 90 de ani de închisoare
11 Februarie
foto: cugetliber.ro

Șapte membri ai unei bande, persoane cu vîrste cuprinse între 23 și 57 de ani, originari din centrul și nordul țării,  au fost condamnați de către instanțele naționale pentru comiterea a 9 infracțiuni grave, transmite CURENTUL.

La începutul anului 2011, societatea a fost alertată de atacurile tîlhăreşti comise în serie, în zona de nord a ţării, în privința unor oameni de afaceri şi lideri ai gospodăriilor ţărăneşti. Suspecții își planificau din timp fiecare infracțiune. Membrii bandei au sustras tehnică și obiecte prețioase din aur, creînd un prejudiciu material total în sumă de peste 7 milioane de lei.

După trimiterea cauzei penale de bază în instanţa de judecată, organele poliției și-au continuat activitataea și în cadrul urmăririi penale au identificat probe privind participarea membrilor aceleiași grupări la comiterea altor 5 atacuri tîlhăreşti.

În final, suspecții au fost condamnați în total la 90 de ani închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru săvîrșirea a 9 infracțiuni grave si excepțional de grave, iar alte 5 episoade infracţionale încă sunt examinate de către instanțele de judecată în prezent.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților