[ X ]
[ X ]
[ X ]
S-a prezentat drept angajat al CNA, dar a fost reţinut de inspectorii de patrulare
19 Iunie

În această noapte, un tînăr în vîrstă de 30 de ani s-a prezentat drept angajat al Centrului Național Anticorupție (CNA), invocînd că s-ar afla într-o misiune specială. Incidentul s-a produs în timpul întocmirii unui proces-verbal de către Poliția de patrulare, pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, transmite Curentul.md

Automobilul de model Range Rover a fost stopat pe bulevardul Traian, la ora 22.00, după ce şoferul a încălcat linia dublă, iar pentru a nu fi sancționat penal s-a prezentat ca angajat al Centrului.

Însă, dat fiind faptul că automobilul acestuia a fost dat în orientare de către Direcţia securitate internă a CNA încă la sfârşitul anului 2013, după ce, anul trecut s-ar fi prezentat ca ofiţer al Centrului în momentul în care a fost stopat de inspectorii de patrulare pentru exces de viteză, poliţiştii au contactat Unitatea de gardă a Centrului şi l-au escortat la sediul CNA pentru explicaţii.

În acest an au fost înregistrate trei cazuri în care persoane civile s-au prezentat drept ofiţeri ai CNA, defăimînd imaginea şi reputaţia profesională a instituţiei.

În acest context, CNA face un apel public şi solicită tuturor celor care deţin informaţii sau devin martori ai unor situaţii în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv, să contacteze Unitatea de gardă la numerele de telefon 257-202, Linia anticorupţie 257-257 sau Direcţia securitate internă 257-233.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților