[ X ]
[ X ]
Reţinut, extrădat şi condamnat pentru asasinarea unui polițist
19 Iunie

După ce a împușcat un polițist și a sustras bunuri dintr-un oficiu, un locuitor al municipiului Bălți a fost condamnat la ani grei de închisoare, transmite Curentul.md

În anul 2001, inculpatul împreună cu alți doi complici au pătruns într-un oficiu, de unde au sustras bani și bunuri în valoare de peste o mie de lei. În momentul comiterii infracțiunii, aceștia au fost prinși de către un angajat al Serviciului Pază de Stat, care a încercat să oprească acțiunile inculpaților, însă a fost împușcat dintr-o armă de foc. După comiterea infracțiunilor agresorii au părăsit locul faptei cu o parte din bunurile sustrase.

Victima a decedat cîteva ore mai tîrziu la spitalul municipal din cauza leziunilor grave cauzate.

În anul 2004, doi dintre infractori au fost condamnaţi la 13, şi, respectiv 15 ani de detenţie, cel de-al treilea învinuit reuşind să părăsească teritoriul ţării, fiind anunţat în căutare internaţională.

În anul 2007 acesta a fost reţinut în Federaţia Rusă, unde s-a aflat tot acest timp, schimbîndu-şi identitatea cu ajutorul actelor false, iar în anul 2009 învinuitul a fost extrădat statului nostru.

Recent, inculpatul, în vîrstă de 43 de ani, a fost recunoscut culpabil de Judecătoria mun. Bălţi şi condamnat la 11 ani de închisoare cu încasarea în beneficiul succesorului părţii vătămate a prejudiciului moral în sumă de 50 mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Diana Cebotari

 

 

 

Inapoi la arhiva noutaților