[ X ]
[ X ]
Reprezentanții sectorului medical privat vin cu inițiativa de a colabora cu Ministerul Sănătății
11 Noiembrie

Astăzi, ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a organizat o întâlnire cu reprezentanții sectorului medical privat din RM, unde au participat peste 40 de persoane cu funcții de decizie din cadrul acestor instituții, transmite CURENTUL.

Conform datelor statistice, în ultimii ani numărul instituțiilor medicale private s-a dublat, ceea ce înseamnă că ponderea acestui sector în domeniul ocrotirii sănătății este tot mai mare.

”În experiența internațională sectorul privat joacă un rol important în dezvoltarea domeniului sănătății. Unificarea și racordarea acţiunilor va permite dezvoltarea infrastructurii de servicii medicale, asigurarea accesului la tehnologii și inovații în acest domeniu, sporirea nivelului de calitate a serviciilor medicale prestate ș.a. Toate acestea vor contribui la alinierea sistemului de sănătate din RM la standardele europene.”, a spus Olga Șchiopu, director medical „Medpark”.

Reprezentanții sectorului medical privat au venit cu inițiativa de a crea o platformă de comunicare eficientă permanentă, care ar asigura un dialog constant și constructiv între Ministerul Sănătății al RM și mediul medical privat.

Astfel, Andrei Usatîi a salutat inițiativa și și-a oferit tot suportul pentru constituirea unei asemenea structuri, care ar reprezenta întreg sectorul medical privat și ar contribui direct la dezvoltarea serviciilor medicale de calitate, competitive și accesibile pentru fiecare cetățean al acestei țări.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților