[ X ]
[ X ]
[ X ]
Reprezentant ONU: RM este un model pentru întregul glob
7 Februarie
foto: eclujeanul.ro

În decembrie 2013, Michel Kazatchkine, reprezentant special al Secretarului General ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est și Asia Centrală a fost în vizită în Republica Moldova. Tot atunci, oficialul a vizitat Penitenciarul Nr.15 din Cricova. În urma acestei experiențe, responsabilul a publicat o opinie despre măsurile de reducere a noxelor (agenți, factori sau împrejurări cu acțiune dăunătoare asupra organismului uman) în penitenciarele din Moldova, transmite CURENTUL.

„Programul de reducere a noxelor în închisorile din Republica Moldova este unic în regiune, și este un model deosebit, nu doar pentru această regiune, dar pentru întregul glob”, a declarat Michel Kazatchkine.

Fascinanta realizare a programelor de reducere a noxelor din Republica Moldova se datorează faptului că în închisori sunt distribuite ace, seringi și prezervative. Programul de reducere a noxelor din Moldova este unul exemplar, consideră reprezentantul special al Secretarului General ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est și Asia Centrală.

Acesta spune că Republica Moldova este una dintre puținele țări care organizează schimb de seringi, tratament de substituție pentru opiacee și distribuirea prezervativelor în penitenciare.

„Moldova se arată interesată de sănătatea deținuților. Dacă este cazul, puteți implementa un program de reducere a noxelor ca cel pe care l-am văzut în Moldova”, recomandă Michel Kazatchkine.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților