[ X ]
[ X ]
[ X ]
Renovarea casei-muzeu din Țaul, pe ultima sută de metri!
20 Octombrie

Lucrările de renovare a casei-muzeu din parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Dondușeni, sunt pe ultima sută de metri. Potrivit graficului, muzeul renovat urmează să fie recepționat în data de 31 octombrie a.c. Edificiul va fi folosit în calitate de clădire administrativă a Parcului Țaul și va găzdui expoziţii despre viaţa boierului Pommer, istoria parcului şi a satului,transmite CURENTUL.

Astfel, vineri, 17 octombrie, în cadrul unei vizite de monitorizare, specialiștii în monitorizarea proiectelor de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au urmărit cum se desfășoară lucrările de renovare în cadrul celei de-a doua etapă de realizare a proiectului „Reabilitarea monumentului istorico-arhitectural Conacul Pommer și a drumului de acces la parcul dendrologic din satul Țaul, raionul Dondușeni”,

Șeful Secției managementul proiectelor a ADR Nord, Constantin Bândiu, s-a referit la activitățile de informare a cetățenilor despre proiect și atragerea turiștilor în Parcul Țaul, conform unui plan de acțiuni pentru asigurarea durabilității proiectului.

În cadrul acestei întrevederi s-a discuta și despre o eventuală organizare a  lucrărilor de finisare.

Potrivit sursei, pentru renovarea casei-muzeu, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în anul 2014 a alocat  4 383 900 de lei, potrivit deciziei nr. 3/14 din 2 septembrie a.c. a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

Proiectul este finanțat în întregime de FNDR, valoarea totală a acestuia cifrându-se la peste 26 300 000 de lei.

CURENTUL.md menționează: Parcul Țaul s-a aflat, până la 3 aprilie 2013, în gestiunea Grădinii Botanice, după care a fost trecut în gestiunea Primăriei satului Țaul.

Tatiana Cocerva

Parcul Taul_ADR Nord

Inapoi la arhiva noutaților