[ X ]
[ X ]
[ X ]
Remanieri la FISC. 45 de funcţionari fiscali au fost schimbaţi din funcţii
10 Februarie
foto: fisc.md

45 de funcţionari fiscali au fost schimbaţi din funcţii, fiind repartizaţi în alte structuri ale Serviciului Fiscal de stat. Despre acest lucru a anunţat şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

„Potrivit ordinele emise de Ministrul Finanţelor şi de mine personal, în ultima săptămînă au fost întreprinse acţiuni privind eficientizarea activităţii Serviciului Fiscal de Stat. Astfel, a fost aprobată o nouă structură organizaţională, iar în cadrul IPFS au fost operate mai multe remanieri esenţiale. Au fost schimbaţi 45 de funcţionari fiscali. Mai mulţi colaboratori fiscali au fost delegaţi să-şi continue activitatea în alte structuri ale Serviciului Fiscal de Stat. În locul lor au fost selectate persoane, inclusiv din teritoriu, care au demonstrat o bună pregătire şi capacitate de administrare fiscală eficientă”, a declarat Prisăcarul.

Modificările operate au atins circa un sfert din toţi colaboratorii Serviciului Fiscal de Stat.

„Spre exemplu, în Direcţia antifraudă a fost înlocuit circa 70 la sută din personalul antrenat. Au fost operate modificări de personal şi în celelalte direcţii şi secţii, cum ar fi: Direcţia control operativ, Direcţia administrare a marilor contribuabili, Direcţia de analiză a riscurilor şi altele”, a adăugat şeful autorităţii fiscale.

Potrivit acestuia, o atenţie aparte a fost acordată şi fortificării unor structuri teritoriale care reprezintă riscuri sporite de evaziune fiscală. Este vorba despre raionale Drochia, Ialoveni, Dubăsari şi Bălţi.

Ion Prisăcaru a precizat că aceste modificări au drept scop mobilizarea resurselor interne pentru a asigura o administrare fiscală cît mai eficientă. „Remanierile respective se înscriu în eforturile de reformare şi modernizare a activităţii IFPS. Aceste acţiuni ţin de reformele din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat”, a conchis şeful FISC.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților