[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recensămîntul populaţiei s-a încheiat. Iată cînd vor fi publicate rezultatele!
26 Mai

Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014 s-a desfăşurat în toată ţara, cu excepţia localităţilor din stînga Nistrului şi raionul Bender. Despre aceasta a declarat Lucia Spoială, Director General al Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova (BNS), în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Potrivit sursei, rezultatele complete ale recensămîntul vor fi făcute pe parcursul anului 2015, iar primele rezultate standardizate vor fi anunţate la începutul lunii decembrie anul curent.

Totodată, rezultatele preliminare ale recensămîntului vor fi anunţate începînd cu ziua de vineri, 30 mai. Pînă atunci, persoanele recenzate pot merge la circumscripţii pentru a verifica calitatea datelor din chestionar.

„Recensămîntul este un exerciţiu statistic care permite o abatere de 6-7%, în care ne încadrăm. Acum se verifică toate sesizările. Vineri va fi tabloul complet pe ţară”, a menţionat Lucia Spoială.

De asemenea, directorul general al BNS a spus că pentru prima dată, verificarea rezultatelor va fi semi-automatizată. Totodată, aceasta a subliniat că verificarea şi validarea datelor se va efectua conform unei anchete de control.

„Această transparenţă pentru prima data a mobilizat şi a sesizat opinia publică de a petrece un recensămînt conform standardelor internaţionale”, a adăugat Lucia Spoială.

În context, şefa BNS a specificat că în cazul cînd vor fi depistate abateri sau fals în chestionare, cei responsabili vor fi sancţionaţi.

Curentul.md precizează că Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014 s-a petrecut în perioada 12-25 mai curent, în toată ţara.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților