[ X ]
[ X ]
[ X ]
Răspîndirea hepatitei virale A îngrijorează autoritățile
1 August

Membrii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică se arată îngrijorați de numărul persoanelor depistate cu virusul hepatitei virale A în Republica Moldova. Focarul a fost depistat în cîteva sate din raioanele Străşeni şi Călăraşi, transmite Curentul.md

În urma unei analize detaliate s-a constatat că cele 89 de persoane s-au infectat din cauza igienei precare  şi de la consumul apei din fîntînile de mină infestate. Poluarea fîntînilor s-a produs în urma neevacuării deşeurilor menajere şi a utilizării haznalelor rudimentare.

Viceprim – ministrul Republicii Moldova, Tatiana Potîng, a subliniat importanţa profilaxiei maladiilor infecţioase şi a specificat că sunt inadmisibile cazuri cînd dintr-o localitate se evacuează 24 de tone de gunoi menajer doar după ce se constată apariţia unei maladii hepatice.

În cadrul şedinţei Comisiei naţionale extraordinare  de sănătate publică s-a stabilit că este indispensabilă construcţia unor reţele de canalizare în toate localităţile din Republica Moldova şi organizarea evacuării industriale a deşeurilor menajere.

Diana Cebotari

 

Inapoi la arhiva noutaților