[ X ]
[ X ]
[ X ]
Puncte de distribuire a apei lansate de salvatori. Vezi în ce localități vor fi amplasate
31 Iulie

Ţinînd cont de perioada caniculară şi temperaturile ridicate înregistrate în ţară, Guvernul Republicii Moldova a dispus  montarea corturilor în locuri aglomerate. Astfel, începînd de astăzi, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI va instala puncte de distribuire a apei în mai multe localităţi din ţară, transmite CURENTUL.

Corturile cu apă vor fi amplasate strategic, unde fluxul de oameni este mare, astfel în total în țară vor funcționa nouă puncte.

Cinci vor fi amplasate în mun. Chişinău, două în mun. Bălţi şi cîte unul în oraşele Cahul şi Comrat. Acestea vor funcţiona pe parcursul caniculei între orele 11:00-18:00.

Punctele instalate de salvatori au rolul de a pune la dispoziția oamenilor apă, iar trecătorii vor avea posibilitatea să se protejeze de soare în orele de vîrf.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 30.07-05.08.2014, temperaturile aerului vor depăşi 33 grade Celsius. În acest context, oamenii sunt rugaţi să respecte regulile antiincendiare pentru a evita producerea incendiilor. Mai mult, salvatorii recomandă persoanelor cu copii mici şi oamneilor în etate să nu stea în soare în orele amiezii.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților