[ X ]
[ X ]
Puiul de zimbru va fi „botezat” săptămîna viitoare. Dilema cu care se confruntă administrația Rezervației  „Pădurea Domnească”
26 Iulie

Cu aproximativ două luni în urmă, în Rezervația „Pădurea Domnească” s-a născut un pui de zimbru. Pentru că acesta reprezintă un fenomen rar în Republica Moldova, administrația rezervației a organizat un concurs național pentru a-i alege un nume, informează CURENTUL.

Conform cerințelor concursului, numele trebuie să fie frumos, dar să conțină inițialele Republicii Moldova sau simboluri folclorice. Orice persoană poate să contribuie cu propuneri pentru viitorul nume, iar câștigătorul va beneficia de o excursie în rezervația „Pădurea Domnească”.

Solicitat de către reporterul nostru, Marian Ţarigradschi, colaborator științific, ne-a relatat că, concursul va mai dura timp de o săptămînă din motiv că nu au fost propuse nume relevante.

„Concursul nu s-a finalizat încă pentru că, din păcate, au fost înaintate puține oferte, iar cele care sînt nu prea sînt relevante. Încă nu putem alege din aceste variante nici un nume pentru că nu corespund cerințelor pe care le-am indicat în concurs, adică să fie  reprezentativ și să includă elemente tradiționale moldovenești”, a spus el.

Pînă acum participanții au înaintat următoarele variante: RaMbo, Rimu, Remy, MonnDy, MoldMan, Strugurel, Remus, Toreador, Codruţ, Domnesc, Guguță, Arțăraș, Ștefan ș.a.

Potrivit lui Ţarigradschi, săptămîna viitoare, concursul pentru numele de zimbru se va încheia, iar dacă numele nu va fi relevant atunci administrația rezervației va fi nevoită să-l ofere ea.

“Zimbrul nostru are deja două luni de cînd s-a născut și nu are un nume, de aceea dacă nu vom găsi în propuneri ceva simbolic și relevant, vom fi nevoiți să-l numim noi săptămîna viitoare”, a precizat Marian Ţarigradschi.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților