[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proteste în masă la începutul lunii aprilie
27 Martie

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a anunțat în cadrul ședinței Comitetului Confederal, că se solidarizează cu Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei (SEȘ) în organizarea și participarea la acţiunile de protest în masă, care vor avea loc în perioada 8-11 aprilie curent, unde vor cere majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, transmite Curentul.md.

Oleg Budza, președintele CNSM a subliniat necesitatea unirii eforturilor tuturor membrilor de sindicat pentru atingerea scopului de majorarea a salariilor la profesori.

Pe lângă solicitarea de majorare a salariului la profesori, participanții la acțiunile de protest vor cere: stabilirea cuantumului salariului pentru categoria I a Reţelei tarifare unice în mărime egală minimului de existenţă,  majorarea sporului la salariu pentru deţinătorii gradelor ştiinţifice „doctor în ştiinţe” – 1000 lei şi „doctor habilitat” – 1500 lei.

Majorarea cuantumului burselor de studii pentru toate categoriile tineretului studios, începând cu 01 ianuarie 2014,adoptarea Hotărârii Guvernului privind acordarea facilităţilor sociale tinerilor specialişti, plasaţi în câmpul muncii în instituţiile de învăţământ conform repartizării Ministerului Educaţiei.

Membrii SEȘ vor picheta Guvernul Republicii Moldova în perioada 8-10 aprilie curent, zilnic, în intervalul orelor 10.00 – 12.00. Apoi, la 11 aprilie, va fi organizat un miting de protest în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”, cu începere de la ora 11.00.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților