[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest în faţa Guvernului. Zeci de tineri au cerut asta!
9 Martie

Zeci de tineri au cerut în fața Guvernului amînarea recensămîntului populației. ,,Pe mine când mă numărați?, ,,Transparență, BNS!” și ,,Incompetenților, amînați recensămîntul!” sunt cîteva dintre mesajele transmise de chișinăueni în cadrul unei acțiuni de protest care a avut loc vineri în fața Guvernului de la Chișinău, transmite CURENTUL.

Participanții la flash-mob consideră că Biroul Național de Statistică, instituție responsabilă de organizarea recensămîntului și care se află în subordinea Guvernului, nu a reușit să asigure transparență procedurală cu privire la desfășurarea celei mai importante acțiuni statistice oficiale de înregistrare a populației.

,,Autoritățile nu sunt pregătite în acest moment să organizeze recensămîntul. Nu cunoaștem nici măcar data desfășurării acestui proces. Lipsa de profesionalism a instituțiilor publice și lipsa lor de respect față de toți cetățenii Republicii Moldova ne-a determinat să protestăm în stradă”, a declarat Anatol Ursu, unul dintre tinerii prezenți la acțiune.

Tinerii consideră că în prezent nu sunt îndeplinite toate condițiile necesare bunei desfășurări a recensămîntului din Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților