[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura anticorupţie a pronunţat 95 de sentinţe în privinţa a 114 persoane pentru comiterea actelor de corupţie
23 Iulie

În cursul primelor 6 luni 2014, Procuratura anticorupţie a exercitat şi a condus urmărirea penală în 1607 cauze penale, din care, 417 au fost pornite în anul curent, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, în instanţele de judecată procurorii au expediat pentru examinare 173 cauze penale, dintre care 111 vizează comiterea infracţiunilor de corupţie şi conexe celor de corupţie, inclusiv, în privinţa: 57 – colaboratori de poliţie; 25 – vameşi; 20 – reprezentanţi ai societăţilor comerciale; 11 – reprezentanţi ai administraţiei publice locale; 11 – angajaţi ai întreprinderilor de stat sau municipale; 10 – primari; 10 – avocaţi; 8 – angajaţi din sfera învăţămîntului; 5 – angajaţi ai instituţiilor medico-sanitare publice; 5  – executori judecătoreşti; 3 – procurori; un judecător; un colaborator al instituţiilor penitenciare; alte categorii de subiecţi.

Cu participarea procurorilor din Procuratura anticorupţie instanţele de judecată au pronunţat 95 de sentinţe în privinţa a 114 persoane, învinuite de comiterea actelor de corupţie, dintre care: 67 sentinţe de condamnare, în privinţa a 83 persoane; 14 – de încetare, în privinţa a 14 persoane.

De asemenea, Procuratura anticorupţie a iniţiat o serie de măsuri de investigare şi identificare în anumite sectoare a disfuncţiilor ce constituie factori de risc, fiind realizate 31 de controale. În rezultat, procurorii au reacţionat prin înaintarea a 26 sesizări şi 17 recursuri împotriva actelor ilegale.

Totodată, în perioada vizată, în Procuratura anticorupţie au parvenit 192 sesizări de la cetăţeni despre comiterea actelor de corupţie, în baza cărora au fost declanşate 96 urmăriri penale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților