[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primele două buletine de identitate electronice au fost înmînate solicitanților
20 Iunie
foto: registru.md

Ieri a avut loc ceremonia de înmînare a primelor două buletine de identitate electronice, în incinta CRIS ”Registru”, transmite Curentul.md

Buletinele electronice oferă posesorilor acces la o gamă largă de servicii publice, în baza semnăturii digitale. Specialiștii întreprinderii CRIS ”Registru” susțin că lucrează intens pentru a atinge obiectivul principal – lărgirea spectrului de servicii electronice în baza semnăturii digitale, care por fi accesate pe e-services.md sau pe portalul guvernamental servicii.gov.md.

La eliberarea buletinului de identitate  electronic al cetăţeanului Republicii Moldova, în anul 2014 solicitanţii primesc un set, ce conţine: un plic cu buletinul de identitate electronic (cu fişa de însoţire); coperta pliantă (peliculă); pliantul informativ; codul PIN sigilat într-un plic; dispozitiv de citire fără contact (reader); ghidul utilizatorului.

Potrivit CRIS ”Registru”, doar cei ce vor solicita buletinele de identitate electronice pînă la sfârşitul anului, vor primi gratuit şi un dispozitiv de citire (reader).

Buletinul de identitate electronic arată ca unul obişnuit, dar oferă acces la mai multe servicii electronice în baza semnăturii digitale.

Beneficiarul poate obţine rapid copiile actelor de stare civilă, să depună declaraţiile fiscale şi să obţină informaţii despre contribuţiile sale sociale.

Buletinul electronic se eliberează în decurs de 30 de zile şi costă 700 de lei.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților