[ X ]
[ X ]
Premieră: Expoziția ”Fabricat în Basarabia”, deschisă la Parlamentul României
18 Iunie
foto: trm.md

Astăzi, la București a fost inaugurată expoziția „Fabricat în Moldova”, organizată la Palatul Parlamentului. Expoziția va fi deschisă pînă la 21 iunie 2014 și are loc în cadrul celei de-a patra reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, transmite Curentul.md.

În cadrul expoziției, cele mai importante companii își prezintă și comercializează cele mai calitative produse.

La inaugurare au participat membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, deputații Ana Guțu, Tudor Deliu, Maria Ciobanu, George Mocanu, Oleg Ţulea, Mihail Solcan.

Cu această ocazie, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ana Guțu, Co-președinta Comisiei Comune, a menționat că produsele companiilor din Republica Moldova merită să fie promovate pe piața românească și europeană, deoarece agenții economici dau dovadă de creativitate, perspicacitate și talent antreprenorial în producerea acestora.

Ana Guțu a mai spus că semnarea Acordului de Asociere va oferi noi perspective producătorilor din Republica Moldova.

Prezenți la eveniment, Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și Co-președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană, Florin Constantinescu au subliniat importanța organizării unor astfel de evenimente, menite să contribuie la cunoașterea produselor moldovenești de calitate și la promovarea acestora pe piața europeană.

Expoziția, organizată în premieră, are drept scop prezentarea produselor din Republica Moldova pe piața românească și europeană. La eveniment au participat circa 25 de producători de mărfuri și servicii din Republica Moldova, inclusiv companii din industria alimentară, de confecţii textile şi îmbrăcăminte, din industria de parfumerie şi cosmetică, precum și din industria artizanală.

Diana Cebotari

DSC_0229 DSC_0252 DSC_0257 DSC_0283

  

 

Inapoi la arhiva noutaților