[ X ]
[ X ]
[ X ]
Populația este nemulțumită de polița de asigurare medicală obligatorie
25 Aprilie

Polița de asigurare medicală obligatorie nemulțumește pe majoritatea cetățenilor, arată un sondaj efectuat recent, prezentat de IPP, transmite Curentul.md

70% susțin că nu beneficiază de reduceri și servicii gratuite în baza poliției, în mare parte, sau chiar deloc. Doar 18% declară că polițele de asigurare le oferă servicii gratuite și de calitate.

Polițele de asigurare medicală sunt eliberate pe teritoriul Republicii Moldova începînd cu anul 1998, iar scopul acestora este asigurarea unui acces adecvat şi echitabil la asistenţa medicală pentru întreaga populaţie, fără un efort financiar deosebit.

Anual, prețul polițelor a crescut, iar în 2014 a ajuns la 4056,00 lei, putînd fi procurate la jumătate de preț pînă la 17 aprilie 2014.

Potrivit Programului Unic de servicii medicale, deținătorul poliței beneficiază de unele servicii gratuite din partea medicilor de familie, precum și în cazul spitalizării. La fel, beneficiază de un șir de medicamente, eliberate gratuit.

Totodată, respondenții recunosc că în ultimele șase luni au dat mită medicilor, pentru consultații medicale și pentru a fi tratați mai bine.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților