[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pompierii au fost suprasolicitaţi în această noapte. Iată ce s-a întîmplat!
16 Martie

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, 462 ha de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au fost suprasolicitați pentru lichidarea focarelor pe suprafețe extinse. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au fost mobilizați să intervină la 112 incendii de vegetație, 21 dintre care au fost înregistrate în mun. Chișinău, transmite CURENTUL.

În această perioadă s-au majorat apelurile din partea cetațenilor, dar și intervenția pompierilor a depășit  numărul ieșirelor, comparativ cu zilele precedente.  Cele mai multe intervenții, pompierii le-au avut în raioanele Strășeni, Nisporeni, Ialoveni, Călărași, Hîncești, Ungheni, Cantemir Șoldănești, Glodeni, Telenești, Florești și Bălți.  În municipiul Chișinău, de ardere au fost afectate  82 ha de iarbă.

Cele mai dificile intervenții au fost înregistrate în suburbiile Vatra, Codru, Vadul lui Vodă dar și pe șoseua Balcani din capitală. Un incendiu de vegetație s-a extins în seara zilei de ieri pe o suprafață de 15 ha în apropiere de localitatea Pruncul din mun. Chișinău. Pompierii au reușit să localizeze arderea, implicînd trei autospeciale. Intervenția acestora a fost finalizată către ora 23:00.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu dea foc resturilor menajere. Totodată, responsabilii din cadrul administrației publice locale sunt rugați să monitorizeze strict localitățile aflate în administrare, implicânu-se  la prevenirea arderii necontrolate a ierbii. Mai mult, în contextul avertizării meteo cod galben de vînt, pentru următoarele două zile, pompierii atenționează populația să evite folosirea focului deschis în vederea prevenirii unor incendii de proporții. În cazul în care sunt observate focare, oamenii pot apela la telefonul 901.

Inapoi la arhiva noutaților