[ X ]
[ X ]
Poliţiştii au descins la o întreprindere din capitală. Detalii!
21 Noiembrie

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au descins verificări de specialitate la o întreprindere privată din capitală, specializată în prepararea şi comercializarea mezelurilor şi produselor din carne, transmite CURENTUL.

Percheziţiile autorizate au fost desfăşurate nemijlocit la secţia de producere in or. Cricova precum şi la oficiul central din capitală. Carnea era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice în lipsa certificatelor veterinar-sanitare, fiind păstrată în condiţii insalubre.

Astfel, poliţiştii au depistat în depozitul firmei peste 6 tone de carne, a căror termen de valabilitate expirase în luna august a anului trecut. Din respectiva cantitate de carne urma să fie preparate mezeluri şi diverse produse pentru consum uman.

Totodată au fost elucidate grave încălcări şi în contabilitatea firmei. Administraţia n-a argumentat nereflectarea în evidenţă contabilă a mijloacelor băneşti în sumă de 1 milion lei.

Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților