[ X ]
[ X ]
[ X ]
Polițiști acuzați de extorcare de mită
8 Mai

Centrul Național Anticorupție a fost sesizat pe marginea unui nou caz de extorcare de mită. Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de poliție Strășeni au fost denunțați de un șofer că ar fi pretins de la el 2000 de lei pentru a-i restitui permisul de conducere și pașaportul tehnic al automobilului, informează Curentul.md

În plîngerea sa, bărbatul susţine că, acum două zile, a fost oprit de doi poliţişti din Străşeni şi suspus testării la alcoolemie. Deşi nu a fost constatată starea de ebrietate a şoferului, poliţiştii i-ar fi ridicat actele automobilului şi au pretins 2000 de lei pentru a le restitui.

Unul dintre polițiști a fost prins în flagrant chiar în biroul său de serviciu după ce, în această dimineață a avut loc transmiterea banilor sub controlul CNA și a procurorilor. Inculpatul a fost escortat la CNA, unde a fost audiat de către ofițerii de urmărire penală. Acesta a fost reținut și se va afla în custodia CNA  pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În zilele ce urmează va fi audiat şi cel de-al doilea poliţist care figurează în denunţul depus.

Curentul.md menționează că, de la începutul anului, 24 de poliţişti figurează în anchetele CNA şi procurorilor , fiind bănuiţi de comiterea diferitor fapte de corupţie, potrivit unei statistici  a CNA.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților