[ X ]
[ X ]
Poliția trage un semnal de alarmă: Neglijența părinților face noi victime în rîndul copiilor
21 August

Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) atrage atenția asupra faptului că a fost atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele comise cu participarea copiilor. Astfel, pe parcursul a 24 de  ore au fost înregistrate 9  cazuri în care au avut de suferit copiii, transmite CURENTUL, cu referire la IGP.

În raionul Cantemir un copil de 2 ani, lăsat fără supraveghere, a căzut de la etajul 5 al blocului locativ, fracturîndu-și brațul. În prezent, minorul se află în afara pericolului. Alt incident s-a produs în municipiul Chișinău, unde un copil de 2 ani, la fel, lăsat fără supraveghere părintească, a cazut de la etajul 3 al blocului locativ.  În prezent, copilul se află sub supravegherea medicilor și este în stare stabilă. O altă tragedie s-a produs în raionul Cahul, unde un copil de 14 ani, fiind lăsat fără supraveghere, a plecat la rîu și s-a înecat. La Strășeni, un minor de 5 ani, se juca în apropierea carosabilului și a fost tamponat de o motocicletă. Copilul a suferit traumă cranio-cerebrală și în prezent se află în afara pericolului, fiind supravegheat de medici.

IGP constată că principale cauze care duc la asemenea tragedii sunt: neglijarea de către părinţi a obligaţiilor legale, lipsa de supraveghere permanentă a copiilor, lipsa de comunicare între părinţi şi copii. Iar consecințele pot fi diverse: vătămarea integrității corporale  sau a sănătății, traumatizarea copiilor, victimizarea lor și decesul.

Inspectoratul General al Poliţiei vine cu un apel către părinţi, reprezentanţii legali şi tutela/curatela să manifeste mai multă responsabilitate referitor la respectarea şi exercitarea obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor. Totodată, recomandă sporirea vigilenţei din partea părinţilor asupra copiilor, pentru a-i proteja de pericole (accidente rutiere, cazuri de incendii, înecuri, electrocutări).

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților