[ X ]
[ X ]
[ X ]
PNUD va susține desfășurarea recensămîntului populației și locuințelor în 2014
7 Februarie
foto: presedinte.md

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) va acorda sprijin logistic autorităților Republicii Moldova pentru desfășurarea recensămîntului populației și locuințelor în 2014. Despre aceasta a comunicat Nicola Harrington-Buhay, reprezentantul permanent al PNUD în Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a avut loc astăzi.

După cum comunică TRIBUNA, Nicola Harrington-Buhay, care este și coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a spus că aceasta este una dintre prioritățile organizației.

„Specialiștii Fondului ONU pentru Populație au oferit consultări reprezentanților Biroului Național de Statistică pentru ca recensământul să se desfășoare în conformitate cu standardele internaționale”, a spus Nicola Harrington-Buhay.
Coordonatorul rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite a vorbit și despre proiectul PNUD de implementare, în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, în cadrul scrutinelor a votului electronic, fapt care ar asigura o mai maretransparență în raporturile dintre stat și cetățeni.

Nicola Harrington-Buhay a menționat progresele obținute de Republica Moldova în domeniul respectării drepturilor omului, dar, totodată, a formulat unele obiecții față de textul Legii cu privire la avocatul poporului, adoptată recent de Parlament. „Ne exprimăm doleanța ca, înainte de a fi promulgată, acestei legi să i se aducă anumite îmbunătățiri, în vederea corespunderii acestui act legislativ cu normele internaționale la care Republica Moldova este parte”, a declarat reprezentantul ONU.

Șeful statului i-a mulțumit coordonatorului rezident al ONU pentru multiplele proiecte derulate de PNUD în țara noastră privind respectarea drepturilor omului, protecția mediului înconjurător, reducerea mortalității infantile, accesul la servicii în zonele rurale, managementul migrației, precum și îmbunătățirea calității guvernării.

Șeful statului a subliniat importanța acestor proiecte, care contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. „Implementarea programului de reforme al guvernului de la Chișinău, cu sprijinul partenerii externi, va permite avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a declarat Nicolae Timofti.

Oxana Mititelu

Inapoi la arhiva noutaților