[ X ]
[ X ]
[ X ]
PG, SIS şi MAI – uniţi de o cauză comună. Iată rezultatul!
20 Mai

Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău au documentat şi contracarat activitatea infracţională a unei grupări, specializate în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari, provenite din Transnistria şi destinate scoaterii prin contrabandă spre România, transmite Curentul.md.

În cadrul operaţiunii, în noaptea din 18 spre 19 mai 2014 pe malul stâng a râului Prut, în preajma satului Medeleni, raionul Ungheni, a fost prevenită infracţiunea de contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari şi anihilată activitatea infracţională a unei grupării specializate în contrabanda cu ţigarete spre România prin „linia verde”, care activa pe teritoriul Moldovei.

La faţa locului, în flagrant, au fost depistate 81600 pachete cu ţigarete, trei bărci pneumatice, lanterne, staţii radio, binoclu, unităţi de transport destinate săvârşirii infracţiunii. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, ofiţerii au tras mai multe focuri de arma în aer.

Concomitent, în diferite localităţi ale raionului Ungheni şi în raza municipiului Chişinău simultan au fost efectuate 14 percheziţii în locuinţele. În rezultatul operaţiunii au fost reţinute 6 persoane, inclusiv organizatori, complici şi autori ai infracţiunii, ridicate în total 164360 pachete de ţigarete estimate la circa un milion de lei, trei microbuze utilizate la săvârşirea infracţiunii şi peste 50 mii euro, pentru care există suspiciuni că ar fi provenit din contrabandă.

Elena Mocreac

IMG_2627 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inapoi la arhiva noutaților