[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 7000 de persoane domiciliate în localităţile din Zona de securitate vor primi susţinere financiară
23 Iulie

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a venit cu un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 1591 din 26.12.2002 privind protecţia socială suplimentară a unor beneficiari de pensii, stabilite în sistemul public de asigurări sociale, transmite CURENTUL.

Proiectul dat prevede majorarea cuantumului alocaţiei lunare de stat de la 200 lei la 550 lei, de la 140 lei la 375 lei, de la 100 lei la 275 lei.

”În vederea soluţionării problemelor stringente cu care se confruntă persoanele domiciliate în localităţile din Zona de securitate, se propune acordarea unei susţinerii financiare persoanelor, care domiciliază în comunele Cocieri, Corjova, Coşniţa, Molovata Nouă, Fîrlădeni şi satele Copanca, Doroţcaia, Pîrîta,Varniţa, Hagimus”, a declarat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga.

La fel, se propune stabilirea începînd cu 1 iulie 2014, a unei alocaţii lunare de stat femeilor cu vîrsta cuprinsă între 55 şi 57 de ani şi bărbaţilor cu vîrsta cuprinsă între 60 şi 62 de ani, care la data de 1 ianuarie 2014 au domiciliul în comunele Cocieri, Corjova, Coşniţa, Molovata Nouă, Fîrlădeni şi satele Copanca, Doroţcaia, Pîrîta,Varniţa, Hagimus şi nu beneficiază de pensii stabilite de administraţia de la Tiraspol în sumă de 550 lei, precum şi a unei alocații lunare de stat beneficiarilor de alocaţii sociale de stat.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților