[ X ]
Peste 70 de accidente de muncă cu implicarea membrilor de sindicat au fost depistate în 2013
19 Februarie

Inspectoratul Muncii al Sindicatelor (IMS) în 2013, primul an de activitate, a recepționat 179 de înștiințări despre accidentarea salariaților. Din numărul total de cazuri, 73 sînt membri de sindicat, transmite Curentul.md, cu referire la pagina web a instituției.

”Anul trecut au fost înregistrate 14 accidente mortale cu 15 accidentați și 33 de accidente grave cu 38 de accidentați. În urma investigării acestor accidente, s-a constatat că ele s-au produs din cauze și circumstanțe care puteau fi prevenite prin organizarea diferitor activități de protecție”, a spus șeful IMS, Andrei Adam.

Adam a subliniat că cea mai acută problemă cu care se confruntă inspectorii în procesul cercetării accidentelor de muncă ține de operativitatea comunicării acestora de către angajatori, care anunță cu întîrziere despre faptul comis.

Pe parcursul anului 2013, în urma vizitelor de lucru efectuate la organizațiile sindicale primare din țară, IMS a depistat peste 4300 de încălcări și abateri de la legislația din domeniul muncii, inclusiv peste 1000 de încălcări în domeniul relațiilor de muncă și peste 3300 în domeniul securității muncii.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților