[ X ]
[ X ]
Pericol public! Băutură ce pune în pericol viața tinerilor
11 Noiembrie

Pe piața din RM au apărut produse comercializate sub marca Spice. Potrivit informaţiilor de pe ambalaj, acestea reprezintă un amestec de plante şi ierburi aromatice. Testele au arătat că anumite loturi mai conţin şi canabinoide sintetice, transmite CURENTUL.

Astfel, spice este comercializat, în special, sub formă de ţigări, comprimate, pulbere și fragmente vegetale ambalate în plicuri, sub diferite denumiri: Spice Gold, Genie, Pulse, Spice Diamond, Smoke sau sub denumirea de plante cunoscute:zorele, salvia, cornul secarei, mitragina, keraton, etc.

Aceste produse sunt fabricate în locuri ascunse sau în laboratoare clandestine. În componența Spice se pot găsi urme de amfetamină, metamfetamină, mefedronă, cocaină, heroină sau canabinoizi sintetici.

Consumul de etnobotanice este mai periculos decît cel de droguri, pentru că nu sunt cunoscute efectele pe care aceste produse le pot avea. Plantele etnobotanice halucinogene pot acţiona asupra organismului în diverse moduri. Persoana care a utilizat acest produs poate resimţi efecte fizice precum dureri puternice de cap; ameţeli, senzaţie de greaţă şi vărsături; creşterea frecvenţei cardiace; creşterea tensiunii arteriale; transpiraţie excesivă; dilatarea pupilelor și tremurături ale corpului.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților