[ X ]
Oficial! Iată sectoarele de drum care vor intra în reparaţie în 2015!
2 Martie

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova a semnat astăzi cu o companie portugheză un contract în valoare de 36,3 milioane de euro pentru reabilitarea a două sectoare de drum de pe traseul Bălţi-Sărateni cu lungimea totală de 30 de km, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, acest contrac va fi executat timp de doi ani.

„Pe aceste sectoare se vor efectua lucrări de lărgire a drumului, acces în curţi, trotuare. Se vor face mai multe lucrări. La licitaţie au participat 15 companii. Se finanţează de către BERD. MSF Engineering este o companie portugheză cu o bogată experienţă în construcţia drumurilor şi autostrăzilor”, a declarat Botnari.

De asemenea, demnitarul a spus că pentru anul curent se planifică organizarea a licitaţiilor pentru reabilitarea a 16 sectoare de drum cu o distanţă de 330km în valoare totală de 287 milioane de euro.

Astfel, este vorba de reabilitarea sectoarelor de drum: Bălţi-Făleşti-Sculeni, Hînceşti-Leova-Cahul, Chişinău-Porumbeni-Cimişlia. Totodată, vor fi construite şi drumuri noi de ocolire a oraşelor Cimişlia, Comrat, Vulcăneşti, Slobozia Mare şi Bahmut.

„Pe măsura petrecerii licitaţiilor vor fi semnate contractele. Vom avea în lucru, adică şantiere, în jur de 400 km de drum. Vom finanţa şi din Fondul Rutier. Pregătim acum licitaţia pentru efectuarea proiectării încă pentru 500 km de drum. Lucrările de proiectare vor fi achitare din contul penalităţilor aplicate companiilor care nu au efectuat în timp lucrările”, a adăugat Botnari, precizînd că suma penalităţilor este de 4,2 milioane de euro, iar pentru lucrările de proiectare sunt necesari doar 2,2 milioane de euro.

Potrivit lui Vasile Botnari, în lunile mai-iunie ar urma să înceapă lucrările.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților